POZDRAV SONCU ZA NAJMLAJŠE

Sončen pozdrav, mladi ljubitelji joge!
Čeprav se zdi, da je v teh dneh, ves svet obrnjen na glavo, je čas, da stopiš trdno na tla in poskrbiš za zdravo telo in duha. To najlažje narediš s pozdravom soncu.
Postavi se v položaj gore, roke položi na trebuh in za začetek prižgi svoj notranji sonček. 3x vdihni skozi nos visoko in izdihni skozi usta globoko. In ponovi še dvakrat, vdihni skozi nos visoko in izdihni skozi usta globoko, kot da upihneš svečo. In še enkrat vdih skozi nos kot, da vonjaš svojo najljubšo cvetlico in izdihni skozi usta globoko.
Roke položi v položaj pozdrava in se pripravim na čudovito potovanje. Popolnoma se sprosti in zaupaj v svoj dih in svojo energijo, ki te bo vodila na tem čudovitem potovanju.
Potopi se globoko vase in začuti, kako se z vsakim izdihom tvoje telo sprošča, kako se sprosti vsaka mišica tvojega telesa, kako se sprosti glavo, celoten tvoj obraz, nato se sprosti tudi tvoj vrat in obe tvoji roki in nogi. Celotno tvoje telo postane lahkotno, kot ptica v zraku.
Sedaj dvigni roke visoko v zrak in pozdravi sonce, ki je že visoko na nebo. Spusti se k tlom in pozdravi še zemljo in se ji spoštljivo prikloni. Stopi z desno nogo nazaj in izberi svoje najljubše prevozno sredstvo, s katerim boš potoval. Morda je to kolo, ali morda konj, če znaš jezditi. Potuješ čez hribe in poskočiš v levo stran, pomahaš z levo nogo in poskošiš še v desno in pomahaš z desno nogo. Včasih tudi malo počivaš in nato dvigneš glavo visoko in od radosti zasikaš v dan. Potuješ veselo naprej čez hribe, mahaš na desno in levo stran, se trdno držiš svojega konjička in opazuješ čudovito naravo. Slediš svojemu vdihu in preden se vrneš domov, še enkrat pozdraviš zemljo, se ji zahvališ za vse, kar ti daje, se dvigneš visoko navzgor in pozdraviš še sonce, preden se vrneš domov, v svoj srček.
Ponoviš potovanje še enkrat, vdihneš visoko, pozdraviš sonce, se spustiš globoko in prikloniš zemlji, stopiš z levo nogo nazaj, zajahaš svojega konjička in se odpraviš na potovanje. Tokrat s seboj povabiš svojega kužka, ki veselo teka sem in tja in polula grm na desni strani, nato še na levi strani, se povalja po tleh, prestraši kačo v travi, ki dvigne svojo glavo in močno zasika. S kužkom potujeta naprej čez hribe, veselo mahaš na eno in na drugo stran in preden se vrneš domov, se še enkrat prikloniš zemlji, se ji zahvališ za vse kar ti daje, se z vdihom dvigneš visoko, pogledaš v sonček in mu pomahaš v slovo in se s svežo energijo vrneš domov, nazaj v svoj srček. Se še enkrat zahvališ za vse kar ti je najbolj dragoceno v življenju. Vdihneš in široko razpreš roke,  se z izdihom objameš in si poveš nekaj lepega. Ponoviš še enkrat in sedaj čutiš, da si ti sonce, ki razsvetljuje vse naokrog.

- Zadnje objave -

ODPRT VPIS V ZAČETNI IN NADALJEVALJNI TEČAJ JOGE
Vabljeni v 16-tedenski začetni in nadaljevalni tečaj DINAMIČNE JOGE, kjer boste z mojo podporo in podporo celotne skupine raziskovali sami sebe, prepoznavali in znali uporabiti svoj energijski potencial, se naučili s prijazno pozornostjo vzpostavljati in ohranjati stik s svojim telesom, s svojim notranjim mirom, intuicijo in se naučili obstajati tukaj in zdaj tudi sredi viharjev življenja.
S pomočjo jogijskih tehnik in povezovanjem psiholoških ter telesnih procesov se boste naučili prepoznavati prekinjene povezave med fizičnim in čustvenim telesom in se pomaknili onkraj notranjih konfliktov, v lahkotnost svoje prave narave.
Vadba poteka v manjši skupini, zato si svoje mesto rezervirajte čim prej  (mail: bjekos@gmail.com ali mobi: 031840663)

Začetni tečaj: Vrtec METULJ v Kosezah Podutiška 76, začnemo v torek, 4.2.2020 ob 19.45 do 21.15


Nadaljevalni tečaj: BM studio, Dunajska 63 za Bežigradom, začnemo v sredo 22.1.2020 ob 20.00

V skupino se lahko priključite tudi med letom, če je prosto mesto.

 

- Družabno -