O čakrah

PROGRAM ZA PREBUJANJE CHAKER

 
Program za prebujanje chaker je sestavljen tako, da z vajami delujemo na posamezne chakre (hkrati delujemo na žleze z notranjim izločanjem - slika desno), po vrstnem redu od mooladhare (korenske) do ajne (tretje oko)chakre. Vadbo začnemo s pozdravom soncu (surya namaskar), saj je to sistem položajev, ki prebuja sistem chaker. Nadaljujemo z delom na posameznih chakrah. 
Asane lahko delamo dinamično z zadrževanjem diha v položaju ali statično, kjer položaj držimo od 1 do 3 minute in dihamo normalno. Če ste časovno omejeni iz vsake skupine izberite eno ali dve asani. Po asanah počivajte v shavasani in vadite zavedano trebušno dihanje oziroma dihanje skozi manipuro chakro (3 minute). Sledi ujjayi dihanje (psihični dih od grla do popka in od popka do grla) v khechari mudri.
Pri tem vizualizirmo zadnjo psihično pot, ki poteka skozi središčni kanal v hrbtenici kot bleščečo belo svetlobo in chakre kot bleščeče svetlobne centre, ki se vrtijo. Dih potuje skozi vsako chakro od spodaj navzgor z vdihom in od zgoraj navzdol z izdihom. Vadbo končamo s prana mudro.Povezava na program za prebujanje čakermooladhar čakraswadhisthan čakra, manipur čakre, anahata čakravishudha čakra, ajna čakra 

- Zadnje objave -

MIOFASCIALNA-ČUJEČNOSTNA JOGA
Kdo? Tisti, ki želijo raziskovati sami sebe, svoje fascije, prepoznavati in znati uporabiti svoj energijski potencial, se naučiti s prijazno pozornostjo vzpostavljati in ohranjati stik s svojim telesom, s svojim notranjim mirom, intuicijo in se naučili obstajati tukaj in zdaj tudi sredi viharjev življenja. 

Kaj? S pomočjo jogijskih tehnik, zavestnega pregleda telesa, meditativnega raztezanja, sedenje, hoje ter povezovanjem psiholoških ter telesnih procesov se naučiti prepoznavati prekinjene povezave med fizičnim in čustvenim telesom in se pomaknili onkraj notranjih konfliktov, v lahkotnost svoje prave narave.  

Zakaj? S ciljem naučiti se zavestno, čuječe izvajanje telesnih položajev in zavestno izvajanje tehnik dihanja, čiščenja telesa in uma s pomočjo čistilnih tehnik, zavestno sproščanje telesa, uma in duha s pomočjo joga nidre in meditacije - za lažje upravljanje s svojim življenjem in energijami ter bolj srečno, zdravo, sproščeno in kvalitetno življenje. 

Trajanje: 4 mesece (možna vključitev tudi med letom)

Kje in kdaj? Zasebni vrtec Metulj, Podutiška 78.  ZAČNEMO: SREDA,  21.9.2022

- Družabno -