O čakrah

PROGRAM ZA PREBUJANJE CHAKER

 
Program za prebujanje chaker je sestavljen tako, da z vajami delujemo na posamezne chakre (hkrati delujemo na žleze z notranjim izločanjem - slika desno), po vrstnem redu od mooladhare (korenske) do ajne (tretje oko)chakre. Vadbo začnemo s pozdravom soncu (surya namaskar), saj je to sistem položajev, ki prebuja sistem chaker. Nadaljujemo z delom na posameznih chakrah. 
Asane lahko delamo dinamično z zadrževanjem diha v položaju ali statično, kjer položaj držimo od 1 do 3 minute in dihamo normalno. Če ste časovno omejeni iz vsake skupine izberite eno ali dve asani. Po asanah počivajte v shavasani in vadite zavedano trebušno dihanje oziroma dihanje skozi manipuro chakro (3 minute). Sledi ujjayi dihanje (psihični dih od grla do popka in od popka do grla) v khechari mudri.
Pri tem vizualizirmo zadnjo psihično pot, ki poteka skozi središčni kanal v hrbtenici kot bleščečo belo svetlobo in chakre kot bleščeče svetlobne centre, ki se vrtijo. Dih potuje skozi vsako chakro od spodaj navzgor z vdihom in od zgoraj navzdol z izdihom. Vadbo končamo s prana mudro.Povezava na program za prebujanje čakermooladhar čakraswadhisthan čakra, manipur čakre, anahata čakravishudha čakra, ajna čakra 

- Zadnje objave -

- Družabno -