POJDI NA SPREHOD

VAJA: POJDI NA SPREHOD
Predlagam, da si vzameš čas in greš na sprehod, vsak dan vsaj  15 do 30 minut. Hoja je ena od najboljših sredstev za dvig razpoloženja in za zmanjševanje stresa. Lahko greš v gozd ali po soseščini. Hodiš lahko počasi in sicer tako, da pri vsakem vdihu in izdihu narediš korak. Bodi zavestno pozoren na dihanje in se osredotoči na postavljanje stopala, ko prihaja v stik s tlemi. Zavedaj se tekočega gibanja vseh mišic in kit v stopalih in nogah. Morda boš celo opazil, da se med gibanjem premika celotno telo, na samo noge.
Preveri, da tvoja kolena med hojo niso zakrčena, temveč mehka. Roke so spuščene ob telesu. Svoj pogled nežno usmeriš pred sabo. Telo je v vzravnanem stoječem položaju.  Dovoli, da dihanje teče nemoteno. Dihanja ni potrebno kakorkoli spreminjati ali ga nadzirati. Odpri se polnemu zavedanju svojega telesa tukaj in zdaj.
Hodi počasi, saj ni potrebe, da bi se ti kam mudilo. Med hojo se lahko tudi ustaviš in pogledaš v nebo. Poskušaj zavestno opazovati vse kar vidiš, slišiš, vonjaš in stvari, ki so nove, nenavadne, ki jih do sedaj še nisi podrobno opazoval (npr. drevesa, spreminjanje barv, oblaki, vreme, igra svetlobe, občutki na koži). Na poti domov opazuj in štej: npr. rdeče avtomobile, ljudi v modri jakni, število hiš s sivo streho…  Sam si izberi svojo najljubšo barvo in čez dan spremljaj, koliko stvari vidiš v tej barvi. Lahko jih tudi zapišeš kakšna so tvoja telesna občutja v trenutku zavestne hoje in zavestnega opazovanja, kakšne so tvoje misli in občutki. In na koncu zapiše še 10 stvari za kateri si hvaležen.

- Zadnje objave -

ODPRT VPIS V ZAČETNI IN NADALJEVALJNI TEČAJ JOGE
Vabljeni v 16-tedenski začetni in nadaljevalni tečaj DINAMIČNE JOGE, kjer boste z mojo podporo in podporo celotne skupine raziskovali sami sebe, prepoznavali in znali uporabiti svoj energijski potencial, se naučili s prijazno pozornostjo vzpostavljati in ohranjati stik s svojim telesom, s svojim notranjim mirom, intuicijo in se naučili obstajati tukaj in zdaj tudi sredi viharjev življenja.
S pomočjo jogijskih tehnik in povezovanjem psiholoških ter telesnih procesov se boste naučili prepoznavati prekinjene povezave med fizičnim in čustvenim telesom in se pomaknili onkraj notranjih konfliktov, v lahkotnost svoje prave narave.
Vadba poteka v manjši skupini, zato si svoje mesto rezervirajte čim prej  (mail: bjekos@gmail.com ali mobi: 031840663)

Začetni tečaj: Vrtec METULJ v Kosezah Podutiška 76, začnemo v torek, 4.2.2020 ob 19.45 do 21.15


Nadaljevalni tečaj: BM studio, Dunajska 63 za Bežigradom, začnemo v sredo 22.1.2020 ob 20.00

V skupino se lahko priključite tudi med letom, če je prosto mesto.

 

- Družabno -