ZAVESTEN PREGLED TELESA

ZAVESTEN PREGLED TELESA
Zavesten pregled telesa pomeni dobesedno skeniranje posameznih delov telesa. Naše telo je namreč zelo občutljivo na to: kaj razmišljamo, kakšne informacije prihajajo iz zunanjega sveta in kako se gibamo. Našim možganom pošilja povratne informacije, ki lahko še povečajo strah, skrbi in splošen občutek tesnobe. Sedaj je resnično pomembno, da se obrnemo vase in najdemo stik s seboj, da zaslišimo svoje ideje, da začutimo svoje telo in da opazimo kako delujemo. Tvoje telo, tvoja drža, tvoji gibi zelo vplivajo na tvoje misli in obratno. In če želimo biti zavestno prisotni v tem trenutku se moramo najprej povezati s svojim telesom, da bomo lahko prisluhnili naravi, ki se v tem času tako čudovito prebuja .Zavesten pregled telesa ali skeniranje telesa je zelo učinkovita vaja, ki jo  lahko uporabimo za izboljšanje duševnega in telesnega zdravja.
S to vajo želim, da razvijete svoj notranji kontakt s svojim telesom in povečate svoj zunanji kontakt z naravo. Biti v kontaktu s seboj pomeni, da se zavedamo in preverjamo kaj se znotraj nas dogaja, kot reakcije na zunanje dogajanje.
 
NASVETI ZA VAJO ZAVESTEN PREGLED TELESA:
  1. PRIPRAVA PROSTORA: potrebuješ sobo, kjer te nihče ne bo otil. Prostor dobro prezrači. Lahko si pripraviš podlogo (armafleks) na kateri boš sedel ali ležal ali pa ležiš na postelji. Lahko se pokriješ z odejo.
  2. Vajo izvajaj vsaj 6 dni zaporedoma ob posnetku in zabeleži svoje odzive v Beležnico izvajanja vaj doma. Poskrbi, da te v tem času ne bo nihče motil. To bo tvoj čas zase. Opusti vsa pričakovanja in dopusti, da je to tvoja izkušnja.
  3. Ne glede na to, kaj se bo dogajalo med vajo (morda ti je vaja predolga, morda ne začutiš posameznih delov telesa, morda boš zaspal, morda ti bodo misli uhajale drugam, morda bo tvoja pozornost pri napačnem delu telesa, morda ne boš čutil ničesar) samo opravi vajo do konca. To so tvoja občutja, pomembno je, da se jih zavedaš in občutke zapišeš v beležnico.
  4. Pomembno je, da ostaneš potrpežljiv, zavestno prisoten (če misli uhajajo, preprosto opazi misli in nato nežno usmeri um nazaj na pregled telesa), otroško radoveden (kako lahko vsakič znova pridem preko vaje do sebe), v zanimanju (raziskujem svoj notranji svet) v sprejemanju, zaupanju in nenavezanosti.
  5. Zavedaj se in bodi zavestno prisoten v vsakem trenutku in sprejmi stvari takšne kakršne so v tem trenutku.
 

- Zadnje objave -

ODPRT VPIS V ZAČETNI IN NADALJEVALJNI TEČAJ JOGE
Vabljeni v 16-tedenski začetni in nadaljevalni tečaj DINAMIČNE JOGE, kjer boste z mojo podporo in podporo celotne skupine raziskovali sami sebe, prepoznavali in znali uporabiti svoj energijski potencial, se naučili s prijazno pozornostjo vzpostavljati in ohranjati stik s svojim telesom, s svojim notranjim mirom, intuicijo in se naučili obstajati tukaj in zdaj tudi sredi viharjev življenja.
S pomočjo jogijskih tehnik in povezovanjem psiholoških ter telesnih procesov se boste naučili prepoznavati prekinjene povezave med fizičnim in čustvenim telesom in se pomaknili onkraj notranjih konfliktov, v lahkotnost svoje prave narave.
Vadba poteka v manjši skupini, zato si svoje mesto rezervirajte čim prej  (mail: bjekos@gmail.com ali mobi: 031840663)

Začetni tečaj: Vrtec METULJ v Kosezah Podutiška 76, začnemo v torek, 4.2.2020 ob 19.45 do 21.15


Nadaljevalni tečaj: BM studio, Dunajska 63 za Bežigradom, začnemo v sredo 22.1.2020 ob 20.00

V skupino se lahko priključite tudi med letom, če je prosto mesto.

 

- Družabno -